Новини

Звіт ППО НАУ про виконання Колективного договору за 2021 рік.

Звіт ППО НАУ про виконання Колдоговору за 2021 р.

Цей звіт було ухвалено на засіданні профкому 16.12.2021 р.

ППО НАУ Профспілки  авіапрацівників України (далі Профспілка) сумлінно виконувала у 2021 р. свої зобов’язання по Колективному договору . Хоча коронавірусна пандемія COVID-19 та процес перетікання членів профспілки до новоствореної ППОП сфери вищої освіти внесли певні корективи до її діяльності. Здійснюючи представництво та захист трудових, соціально-економічних  прав та інтересів працівників,  Профспілка виконувала значну роботу, визначену у Колдоговорі п.8.8 – проведення конференції трудового колективу. Вона спільно з освітянською профспілкою організували проведення двох Конференцій      трудового колективу – 30червня і 20 грудня 2021 р.

Профспілка брала участь в обговоренні питань щодо управління Університетом. Її члени працювали у загальноуніверситетських комісіях – конкурсній, яка завдяки новій адміністрації в цілому успішно провела конкурс ПВС, Статутній, з  охорони праці, житловій, трудових спорів, соціального страхування та ін. Дієво працювала житлова комісія, результатом роботи якої стало отримання працівниками НАУ довгоочікуваного житла по вул. Донця.

До комісії по трудових спорах у 2021 р. заяв від працівників університету не поступало.

Соцстрахуванням в університеті опікується відповідна комісія. Порядок реабілітації застрахованих осіб та алгоритм отримання безкоштовного відновлюваного лікування в реабілітаційних відділеннях  санаторно-курортних закладів не змінився. Щодо лікарняних листків, то вони оформлювались для оплати своєчасно, а з 1 жовтня 2021 р. це здійснюється в електронній формі.

Відповідно п.8.8 Колдоговору, інформацію, як отриману від Адміністрації НАУ з питань праці та соціально-економічного розвитку, так і профспілкову  профком постійно поширював в різних формах серед співробітників університету та спілчан, використовуючи у 2021 р. в значній мірі електронно-інформаційну систему. Характерно, що для профспілкового активу у Вайбері надавалися також рекомендації провідних медиків щодо протидії вірусу СОVID-19.

Предметний контроль за виконанням положень Колдоговору, проводили постійно діючі профільні комісії: з соціальних питань та оздоровлення; виробнича комісія; з культурно-масової та спортивної роботи; з організаційно-масової роботи; з питань роботи з молоддю.

Питання охорони праці систематично розглядалися на засіданнях профкому. Відповідальні за цю ділянку роботи в профспілкових структурних підрозділах здійснювали контроль за дотриманням правил з охорони праці та надавали необхідну інформацію для усунення виявлених недоліків. У квітні ц.р. було проведено «Тиждень охорони праці» під девізом «Передбачити, готуватися та реагувати на кризи – ІНВЕСТУЙМО ЗАРАЗ У СТІЙКІ СИСТЕМИ БЗР (безпеки та здоров’я», який було організовано за участі профспілок, та у відповідності до плану заходів затвердженого ректором          М. Луцьким. Оргкомітет за головування Д.А. Сотнікова провів низку заходів визначених у цьому плані.

Профспілка використовувала свої кошти згідно кошторису тільки на статутну діяльність, про що свідчать акти ревізійних комісій ППО НАУ та Профспілки авіапрацівників України (остання перевірка була 10.11.2021 р.). Це, головним чином, грошова допомога, оздоровлення спілчан та членів їх сімей, навчання профактиву, культмасова та спортивна робота, премії членам профспілки та ін..

У 2021 році склалася несприятлива ситуація з оздоровленням у зв’язку з  карантинними обмеженнями, викликаними пандемією «Covid-19». Невикористані у 2021 році путівки у Парк-готель «Берізка перенесено на 2022 рік (перезаключено договір). З цієї ж причини не проводилося оздоровлення у зимовий період, а також за відсутності весняних канікул і у весняний період.

Крім того, скасовано проведення навчання профактиву, яке було заплановано на жовтень 2021 р., а також поїздки вихідного дня.

Надання грошової допомоги залишалось пріоритетним завданням Профспілки. Рішення про виплату мінімальної грошової допомоги (у сумі 600 грн.)  приймали профбюро структурних підрозділів ППО НАУ. У 2021 р. була чимала кількість  членів профспілки із захворюванням н короноавірус. Тому за рішенням профкому в І половині 2021 р. надавали таку допомогу усім перехворівшим, а потім тим, хто переніс хворобу у тяжкій формі Крім того, за рішенням профкому здійснювали грошові виплати на поховання членів профспілки та їх близьких родичів.

Приділялася Профспілкою певна увага дітям членів профспілки. Зокрема, у жовтні ц.р. проведено виставку творчих робіт дітей спілчан університету, присвяченого Дню українського козацтва на тему «Козацькому роду нема переводу», учасників якої нагородили грамотами, подяками і подарунками.  Для усіх дітей членів профспілки у грудні  придбали новорічні подарунки, які було роздано до Дня св. Миколая.

В процесі підготовки до цієї Конференції трудового колективу на зборах (конференціях) інститутів, факультетів, інших структурних підрозділів розглядалося питання виконання Колдоговору і в ухвалених протокольно рішення зауважень на адресу Профспілки не було, а в цілому визначено, що Колективний договір за 2021 р. виконано.

Виходячи з вище викладеного, від імені Профспілки пропоную ухвалити виконання Колективного договору за 2021 рік.

 

Голова профкому                                                                                    В.М.Гребенніков